Lezing door Bart Brandsma: Polarisering - Inzicht in de dynamiek van wij-zij denken

Image
Tekening van gloeilampen

Lezing door Bart Brandsma: Polarisering - Inzicht in de dynamiek van wij-zij denken

Cursus of workshop
Graaf Karel De Goedelaan 5
8500
Kortrijk
Begeleider: Bart Brandsma, een Nederlandse expert in het vakgebied polarisatie. Gekend van het boek "Polarisatie. Inzicht in de dynamiek van wij-zij denken".

In deze lezing krijgen jullie inzicht over hoe wij-zij-denken werkt. Polariseren, zwart-wit denken, … het is immers eigen aan mensen. We denken in tegenstellingen. Man versus vrouw, vreemd tegenover eigen, christen versus moslim, jong tegenover oud, autochtoon versus allochtoon, ... Tegenstellingen waar we allemaal mee worden geconfronteerd. Polarisaties werken in op de identiteit van mensen. Dat hoort er bij – it’s natural – maar het kan ook extreme (gewelddadige) vormen aannemen. Dan hebben we inzichten nodig, goede antwoorden en een strategie.

In deze lezing leggen we het vergrootglas op de drijfveren, valkuilen en patronen die ieder van ons herkent, privé en in het werkveld waarin we ons bewegen en kijken we ook hoe polarisatie doorbroken kan worden, door ieder van ons.

Howest, het Agentschap Integratie en Inburgering en de Provincie West-Vlaanderen organiseren een vormingenreeks "Werken met vluchtelingen/nieuwkomers" ter ondersteuning van professionelen die werken met vluchtelingen / nieuwkomers / mensen met een migratieachtergrond.

Deelname aan 1 of meerdere vormingen is gratis. We vragen je wel om op voorhand in te schrijven. Inschrijven kan voor 1 of meerdere vormingen naar keuze.

Wij hopen alvast je te mogen verwelkomen op één van onze vormingen.

Wanneer
-
Prijs
Gratis, graag inschrijven
Contact:
051 26 50 58
Organisatie
Wereldhuis West-Vlaanderen
Leeftijd
Volwassenen