Bezoekerscentrum De Blankaart (Diksmuide) zet biodiversiteit in de kijker op woensdag 22 mei

Image
Steenuil met muis in bek

Bezoekers, kinderen in het bijzonder, worden uitgenodigd om mee te zoeken naar alle beestjes, groot en klein. De toegang is gratis, vooraf inschrijven is niet nodig.

Zoektocht langs verschillende standen

Deelnemers kunnen vrij starten tussen 13.30 uur en 15.30 uur. Onderweg komen ze, via verschillende standen, heel wat te weten over onze ‘kleine’ natuur: in het kasteel leiden bijzondere kleuren naar bijzondere bewoners, ‘met gewoel in de poel’ leert ze wie zich heeft laten vangen en ‘in hooiland en bos’ krioelt het van het verscholen leven.

Daarnaast kunnen de bezoekers in de bijenhal helpen met het opsmukken van het insectenhotel, gaan ze in de kiektoren met een telescoop op zoek naar de kiekendief en kunnen ze in het labo kleine ‘natuurdingetjes’ van héél dichtbij bestuderen.

Verder leren ze meer over teken, gaan ze met arendsogen op zoek naar de vogels in het bos, zoeken ze uit wat een uil op één nacht verorberen kan en komen ze alles te weten over de vleermuizen in en rond het kasteel.

‘Alle beestjes groot en klein’ is een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen, in samenwerking met Natuurpunt en het Regionaal Landschap Westhoek.

Belang van biodiversiteit

Biodiversiteit is een belangrijke graadmeter voor de gezondheid van ons leefmilieu. Hoe meer soorten er in een omgeving leven, hoe steviger de natuur aan elkaar hangt en hoe meer kans dat het blijft voortbestaan. Biodiversiteit ligt ook aan de basis van heel wat natuurvoordelen waarvan wij als mens dagelijks kunnen genieten, zoals zuivere lucht, water en bodem.

Praktisch

Wanneer: woensdag 22 mei, vrije start tussen 13.30 uur en 16.30 uur, standen sluiten om 16.30 uur
Waar: provinciedomein De Blankaart, Iepersteenweg 56 in Woumen (Diksmuide)
Deelname is gratis, vooraf inschrijven is niet nodig.

www.west-vlaanderen.be/blankaart